Tisková zpráva

S nástupem prázdnin zvýšila českobudějovická městská policie kontroly na požívání alkoholu dětmi, ale i na jeho podávání nebo prodej osobám mladším 18 let. Případ, kdy se sešla skupinka patnáctiletých teenagerů oslavit začátek školních prázdnin cigaretou a alkoholem, řešili strážníci ve Staroměstském parku v pondělí odpoledne. K jejich smůle sešlost neunikla náhodným svědkům.

Host, který zavítal ve čtvrtek večer do jedné z provozoven rychlého občerstvení v centru jihočeské metropole, údajně zažil při odchodu nemilé překvapení. To se však rozhodl kompenzovat výběrem hotovosti z nestřežené pokladny. Potom se rozhodl zmizet i s kořistí oknem. Na útěku ho díky svědkovi celé události zadržela hlídka českobudějovické městské policie. Muž se bude ze svých skutků zpovídat policistům.

Živé vysílání televize z ukončení olympijských her dětí a mládeže narušoval muž pod vlivem alkoholu. Nepříjemnost přijela vyřešit hlídka městských strážníků. Narušitel nakonec skončil na záchytné stanici. Celá událost však bude mít dohru v podobě správního řízení. 

V posledních několika týdnech se obyvatelé v jedné části sídliště Vltava potýkali s nevítanými sousedy. Ti si navíc našli dočasné obydlí v nepojízdném autě, které zabíralo místo na parkovišti, kde je dlouhodobý problém najít místo k zaparkování. Navíc lidé měli strach vedle tohoto vozidla nechat stát své auto. Problém se konečně podařilo vyřešit.

Pravidelné absolvování školení první pomoci se strážníkům vyplatí. Situace, kdy strážníci aplikovali vědomosti v praxi nastala právě dnes v ranních hodinách, kdy se hlídka Městské policie stala svědkem dopravní nehody na sídlišti Máj. Nedání přednosti v jízdě si kromě zásahu strážníků vyžádalo i výjezd hasičů, Zdravotnické záchranné služby a Policie ČR. 

Strážníci Městské policie se při vykonávání hlídkové činnosti tu a tam nachomýtnou k situacím, kdy je o pomoc požádá občan s problémem přímo na ulici. S jedním takovým případem se setkala autohlídka včera, kdy strážníci pomohli ženě v nouzi. Zmiňovaná žena u sebe neměla mobilní telefon a nemohla se dostat domů. Měla však štěstí, že jela okolo hlídka ochotných strážníků. Za poskytnutí pomoci ve svízelné situaci přišlo poděkování mailem.

"Dobrý den, pane veliteli, 

včera se mi stalo, že jsem nemohla otevřít vchodové dveře od svého bytu.

Skupina tří mladíků si vyrazila do centra Českých Budějovic, aby si užila koncert na Jiráskově nábřeží. Zde si dotyční zakoupili alkoholické nápoje, které poté i vypili. Celý večer pro ně však skončil neslavně. Nejprve byli kontrolováni hlídkou strážníků Městské policie a poté si je odvezli jejich zákonní zástupci domů. 

Sobotní výlet na Kleť měl pro matku se synem z Jindřichohradecka nečekaný konec. Syn skončil po agresivních výstupech nejprve v rukách strážníků a poté se vezl na psychiatrické oddělení Nemocnice České Budějovice.  

Na českobudějovických sídlištích našli někteří lidé za stěračem leták, informující o nástrahách podomního prodeje, který se tváří, že je z dílny Městské policie České Budějovice. Tak tomu ale není. Jediným lístkem, který mohou lidé za svým stěračem od Městské policie České Budějovice najít je Vyrozumění o porušení pravidel. 

Zábavný den bezpečnosti v DOC Mercury v Českých Budějovicích, který se konal v pátek 21. června se nemohl obejít bez přítomnosti jednotlivých složek IZS a pochopitelně ani strážníků Městské policie České Budějovice.  

Stránky