Tisková zpráva

Českobudějovická městská policie se od pátku 1. března 2024 podílí na bezpečnosti silničního provozu v obci Srubec měřením rychlosti vozidel. Přestupky z úsekového měření v Ledenické ulici po zpracování Městskou policií České Budějovice míří k dalšímu řešení správnímu odboru Magistrátu města České Budějovice. Hned v průběhu prvního víkendu bylo zaznamenáno překročení maximální povolené rychlosti v obci u více než 100 vozidel. Nabádáme řidiče projíždějící obcí Srubec, aby dodržovali maximální povolenou rychlost 50 km/hod. a předešli tak případným postihům.

Jedenatřicetiletého muže, který se rozhodl, že přenocuje v trolejbusu městské hromadné dopravy, museli ve čtvrtek večer vyvést až přivolaní strážníci českobudějovické městské policie. Cestující skončil s 2,62 ‰ na záchytné stanici.

Zjevně dlouhý večírek, který se protáhl až do úterních dopoledních hodin, skončil pro šestačtyřicetiletého muže pobytem na záchytné stanici. Tam ho převezla hlídka městské policie s téměř 4 ‰ alkoholu v dechu poté, co usnul v provozovně rychlého občerstvení na Lannově třídě.

Začalo to hlasitými výkřiky a rušením nočního klidu před barem, skončilo to zákrokem hlídky městské policie. Čtyřiadvacetiletého muže, který se v opilosti nevybíravým způsobem snažil domluvit svému kamarádovi, čekají potíže se zákonem.

Alkohol za volantem odhalila v neděli odpoledne hlídka českobudějovické městské policie. Dvaapadesátiletý muž se totiž nebyl schopen rozjet na křižovatce, i když mu na semaforu svítila zelená. Skončil v rukou policistů.

Odchytáři českobudějovické městské policie mají stálo napilno. Kromě běžných druhů zvířat, jako jsou psi či kočky, se často setkávají i s volně žijícími zraněnými zvířaty. K takovému případu vyjížděli strážníci ve čtvrtek dopoledne. Náhodní kolemjdoucí totiž ve stoce v Kněžských Dvorech nalezli zraněného kačera. Strážníci zraněného opeřence odchytili a převezli ho k ošetření do ZOO Hluboká nad Vltavou.

Autor: Mgr. Věra Školková

Nenápadné zmenšování hranice dřeva v jedné ze zahrad v zahrádkářské kolonii v Rožnově poukázalo ve čtvrtek v noci na nevítaného návštěvníka sousední chaty. Čtyřiačtyřicetiletého muže ze severních Čech, který rekreační objekt bez povolení použil jako útočiště, odhalila přivolaná hlídka městské policie.

Nepříjemný nátlak ze strany dvou žen, nabízejících ke koupi parfémy, zažili ve čtvrtek před polednem chodci na Pražské třídě. Proti dalšímu obtěžování zasáhli českobudějovičtí strážníci. Nezákonný prodej bude stát dvojici draho.

Čtyřiaosmdesátiletá seniorka se v pondělí večer marně snažila dovolat své sestře. Jelikož ji však nemohla osobně navštívit, v obavě o její zdraví požádala o pomoc českobudějovickou městskou policii. Strážníkům se podařilo příbuznou seniorky kontaktovat v místě jejího bydliště.  Žena byla v pořádku.

Stránky